Een kleurensauna heeft een temperatuur van circa 80°C en is een sauna waarin het licht van kleur wisselt. In deze sauna heerst absolute stilte. Kleuren hebben invloed op het gehele lichaam. Met behulp van kleuren kan elke gemoedstoestand worden verbeterd of in evenwicht worden gebracht.
Het effect van de verschillende kleuren:
Blauw licht
Blauw werkt ontspannend, rustgevend en verhelderend. Blauw helpt bij slapeloosheid en bij rusteloosheid en ideaal om lekker bij weg te dromen.
Blauw heeft werking op het maag- en darmstelsel. Een behandeling met blauw licht helpt bij chronische klachten en bij een verminderde weerstand. Denk bijvoorbeeld aan verkoudheden, infecties, ontstekingen en huidproblemen.
Rood licht
Het opwekkende rood activeert de geest en heeft een vitaliserend effect. Rood licht werkt stimulerend en straalt kracht uit. Rood helpt bij fysieke vermoeidheid, bloedarmoede, lage bloeddruk, spierklachten en blaasaandoeningen. Rood heeft een gunstig effect op de werking van onze organen en spieren.
Groen licht
Groen, de grondtoon van de natuur, wordt gezien als de rustigste kleur. Groen vormt een belangrijk element voor het psychisch evenwicht en is de ideale kleur om innerlijk weer tot rust te komen.
Groen helpt bij alle aandoeningen van het hart en zorgt voor harmonie bij stress.
Geel licht
Het heldere geel is de kleur van tevredenheid, creativiteit en voorstellingsvermogen, Geel is het symbool van de zon en activeert lever, galblaas, en luchtwegen.
Geel licht helpt bij maagklachten, duizeligheid, leverkwalen, diabetes, angst en depressies.