De cabine is gemaakt van Hemlock hout, een houtsoort die zorgt voor een gelijkmatige warmteafgifte. De temperatuur ligt rond de 50°C. De kortgolvige infraroodstralen verwarmen direct je lichaam en niet de lucht om het lichaam heen, zoals in een gewone sauna.
De infraroodstralen gaan diep in je huid en verwarmen je lichaam optimaal en efficiënt. De warmte versoepelt je spierweefsel en stimuleert je bloedsomloop. Hierdoor neemt de spierspanning af en je lichaamsdelen ontspannen zich.
Ben je een sporter en heb je last van blessures? Dan is deze sauna ideaal voor je. Pijnlijke en geblesseerde spieren herstellen sneller. Door de verhoogde bloedcirculatie wordt er meer zuurstof toegevoegd aan de spieren en worden afvalstoffen zoals melkzuur afgevoerd.
De rode stralen versterken het effect van deze sauna. Rood versnelt je polsslag en je ademhaling en verhoogt de bloeddruk. Het is de kleur van de liefde en de kracht van het individu. Het is de kleur van het hart, de longen en de spieren. Rood werkt waterafdrijvend en versterkt de afweer.
Een gezonde sauna die je doorbloeding stimuleert en je spieren versoepelt. Werkt vooral in combinatie met massage perfect bij spierblessures.